SJPASZ BEGOSZ
POSTBUS

27.02.09
Lieve S(j)pasz begoszers

Weer een geweldige carnaval gehad en weer eens lekker onder de s(j)pasz begoszers geweest en natuurlijk weer helemaal verslingerd!! Helian ook (aan mij).
Ja ja ja, het gaat dan toch gebeuren teteteteteteee(trompetgeschal)
Noteer in je agenda 1 AUGUSTUS 200.............................................9
Ja, ja echt waar BBQ bij Tom en Helian.
Locatie: waarschijnlijk Kakertsweg 52 te Landgraaf, maar je weet het nooit!

Groetjes

Tom en Helian


29.02.08

Beste mensen,
Het is alweer eventjes geleden, het lijkt al heel lang geleden, en we kunnen niet vroeg genoeg zijn voor de volgende editie. Dus ik wilde dit jaar maar eens vroeg beginnen.

19 februari 2009 Keulen
20 februari 2009 inhalen Blauw Sjuut
21 februari 2009 kinderoptocht, 13.00 uur verzamelen bij Pelt
22 februari 2009 grote optocht
23 februari 2009 keuze: team Welten, team Maastricht of uitrusten in Heerlen
24 februari 2009 Maastricht en 's avonds afsluiting in Heerlen
We kunnen er gewoon niet vroeg genoeg mee beginnen, want dat wordt namelijk onze 27e jaar!

Oeps .... sorry dat is helemaal geen jubileumjaar. Ok, vergeet het nog even.

Maar .... in navolging van het enorme succes in Landgraaf (is wel erg lang geleden), Rosmalen, Middelburg en Amsterdam (inclusief daarna biergooien).... zou het er dan toch van komen dit jaar (?) .... onze 4e barbecue?

Ik stel voor een commissie op te richten die zich gaat buigen over waar dit fenomenabele gebeuren ditmaal zal moeten plaatsvinden. Ik heb vernomen dat er meerdere gegadigden in de rij staan.

 

31.01.05
Beste Sjpasz Begoszzers,

Awel, ik heb begrepen dat iedereen komt. Nou ja, van Frans en Elvira nog niets gehoord, maar dat is een stilzwijgende afspraak dat ze komen, toch?

De opsteker
Tom en ik hebben vorige week een vitrinekast gebouwd. En al zeg ik het zelf,..... best een mooi ding geworden. Wat groot uitgevallen, nou dat vaan is o groot, 1.60 meter bij 1 meter.
Ziet er echt leuk uit. menig café kan jaloers zijn op zo´n mooie kast.
De kosten die gemaakt zijn konden nog net betaald worden uit het overschot van vorig jaar.

Tegenvaller
De barkeepster wilde wel, maar de eigenaar niet . dus het ding kan niet in Oppidom. Tja ... waar dan .... weten we nog niet. Ideeën welkom, en anders hangen we ´m zaterdagochtend in het gemeentehuis als een blijvend aandenken aan ons.

Programma
Vrijdagavond: geen idee eigenlijk, Tom heeft plannen.

Zaterdag: om 13.11 is de intocht van de stadsprins op het station. Om 13.45 of 14.11 de kinderoptocht (de site van de winkbülle geeft twee tijden, ik denk dat de eerste opstellen is).

Ik stel voor om 13.30 uur in Pelt af te spreken, ok? dan vertrekken we daar iets voor twee.

De rest van het weekend en de dagen er na, bezien we wel ter plekke.

Bijdrage
We hebben geen saldo meer, maar vooralsnog ook geen plannen voor bijzondere uitgaven. Dus ik stel voor ditmaal geen contributie. Mocht er iets nodig zijn, dan verrekenen we dat ter plekke óf achteraf (oei dat is natuurlijk gevaarlijk als iedereen platzak is).

Tot zaterdag! Alaaf!

Marcel


Rosmalen, 9 januari 2005

Leef vrung,

Allereerst natuurlijk een gelukkig, gezellig, leuk, gezond en muzikaal 2005 toegewenst, mede namens mijn vrouw en de kinderen!!!

Net terug van een weekje vakantie: uitwaaien aan de Zeeuwse kust (warm aan te bevelen met een goede windjack aan) (helaas Chantal, het kwam er niet meer van om langs te komen, maar Moniek heeft reeds plannen voor een ridderpakje voor Daan). Zo´n weekje is natuurlijk ook goed voor enige bezinning op het afgelopen jaar en vooruit kijken naar het nieuwe jaar. En alhoewel de beelden op tv afgelopen periode alleen maar ellende laten zien (bij de jaaroverzichten constateer ik dat het journaal eigenlijk alleen maar ellende heeft laten zien afgelopen jaar), toch ook ruimte gemaakt om de carnaval weer op te gaan pakken.

Jaja, dit jaar ben ik er dus vroeg bij.

Wat de terugblik betreft: ik vind persoonlijk dat we afgelopen jaar een leuk jubileumjaar hebben gehad, volledig in onze eigen stijl. Jammer van die welkome ontvangst op het gemeentehuis, maar ik heb er niet wakker van gelegen. Ik heb overigens wel vlak ná carnaval nog, samen met Tom, een kritisch artikel in het Limburgs Dagblad geschreven, maar dat wisten jullie al.

Wat de vooruitblijk betreft:

Toen ik Tom gisterenavond belde, wilde hij mij net gaan bellen (wat een fijn gevoel, nietwaar). Vorig jaar met Henriëtte van café Oppidom afgesproken dat wij een vitrinekast voor ons vaandel zouden bouwen en met haar een mooi plekje in het café uitgezocht. Tom en ik gaan op 22 januari bouwen.Wat fijn toch dat we dit jaar zo op tijd zijn.

Even wat praktische zaken:

1) Hermenie Ginne Zeek bestaat dit jaar 11 jaar. Zoals zij ons vorig jaar muzikaal ondersteund hebben, zullen wij dit jaar hun ondersteunen. Ik heb vernomen dat zij voor de optocht een grote wagen hebben geregeld, waarop ook onze hermenie mag staan, zodat onze voetjes dit jaar enigzins gespaard blijven. Of dit geruchten zijn of werkelijkheid?
Wordt vervolgd.

2) Ideeën voor een leuk kado voor Ginne Zeek in verband met hun jubileum? Laat het weten!

3) Bijgevoegd is een nieuwe adreslijst voor 2005. Aanpassingen graag per ommegaande naar mij, dan pas ik de lijst aan.

4) Programma: nog niet bekend.

Er is één verzoek om, ik weet niet meer op welke avond, even een half uurtje te spelen in "ut heukske", dat is het cafeetje in de flat van mijn ouders. Levert een pilsje op. En wellicht een traktatie van mijn moeder van nonnenvotten (of nonnevotten ?) (die ik overigens samen met Tom ga bakken). Moet waarschijnlijk wel ergens in te passen zijn.
Wordt vervolgd.

5) Zoals al genoemd: Tom en ik gaan nog even een vitrinekast bouwen. Maken hem zo dat ie wel is te openen, maaaar niet zoals bij zovele hermeniekes om het vanadal voor de carnaval eruit te halen (tenzij we een vrijwillige drager vinden), maar om de kast aan te vullen met onze nieuwe prijzen. Doe je best!

We verwachten deze kast behoorlijk lowbudget met wat oud hout en zo te kunnen maken, maar er zal in ieder geval een glasplaat gekocht moeten worden en zo. Zal allemaal wel meevallen, bovendien hebben we nog een beetje geld over van vorig jaar. Stort nog geen geld. Ik laat jullie nog weten of we voor dit jaar een zeer bescheiden contributie vragen.

Wordt vervolgd.

6) Is er een carnavalslager van Heerlen bekend? In een bijlage stuur ik jullie wel een, onder andere aan mij toegestuurd liedje (boxen aan zetten), maar ik betwijfel of dat de slager is. Hans of Tom, kennen jullie de slager? En kan er eventueel een mp3-tje rondgemaild worden?

7) In de bijlage ook een leuke nieuwjaarswens van ? tja geen idee eigenlijk.

8) Last but not least: wie kom wanneer?

Laat mij even weten of je komt en wanneer (van en tot), als je dat tenminste nu al weet. is wel handig om een beetje beeld te hebben van de omvang van de club.

Goed, heel veel succes met het oefenen (ik neem aan . jewel toch jongens ...... we zijn toch wel aan het repeteren sinds de 11e vand e 11e?...... ok zo mag ik het horen).

Alaaf!

Marcel


Aan:

Tineke (ons erelid) & Jeanette, Frans Elvira Nina Vincent & Casper, Hans & Marian, Laurens Chantalle Ward Berend & Olivier, Paul, Peter, Suzanne, Tom, de Amsterdamse VIP´ers: Thijs Chris John & Frans.

     • Zandhazendurp, 26 januari 2004
 • Lieve allemaal,
 • ”….. Prosper merkt op dat we, los van de concrete ideeën die er bestaan, moeten vasthouden aan onze identiteit. Dat betekent ons jubileum op een gepaste manier vieren, zoals we dat van (SJ)PASZ BEGOSZ gewend zijn. M.a.w. geen officiële toestanden conform protocol van carnavalsverenigingen e.d. De jubileumactiviteiten zouden met name ten goede van onszelf moeten komen, en wellicht in een later stadium, indien daarvoor nog financiële en organisatorische ruimte is, voor anderen. De overige leden kunnen zich vinden in deze gedachten …”
  Aldus een citaat uit het verslag van de vergadering van 19 september 1992 op weg naar de voorbereidingen van ons 11 jarig bestaan in 1993.

  Prosper is heen (althans voor wat betreft lid van onze harmonie), maar treffender kan ik het niet beschrijven hoe we denk ik ons nieuwe jubileum, ons 22 jarig bestaan, zouden kunnen gaan vieren dit jaar.

  Alhoewel ik de notulen van de barbecue vergadering kwijt ben, Tom vandaag bij de bank vol verrassing vernam dat onze rekening was opgeheven (maar daar wordt nog werk van gemaakt!) en we nog maar krap 4 weken vóór de carnaval zitten, zijn er toch plannen. Tom (met name) en ik (een beetje op afstand) zijn zo vrij geweest al enkele programma-onderdelen in te vullen voor de komende carnaval:

  VOORLOPIG PROGRAMMA:

  VERDER:
  Voorzover nog niet bekend: de gemeente gaat de binnenstad in 2005 verbouwen, derhalve zal onze gedenksteen voor de muur verplaatst worden (immers de muur gaat ….) naar de steeg waar elke dinsdagavond de carnaval door de hermeniën wordt afgesloten. Een mooie plek. Een plattegrond van die plek zal (als ik hem nog kan vinden) tentoon gesteld worden.

  Op zaterdagmiddag zal het vaandal in vol ornaat aanwezig zijn de schouwburg.

  Tom en Sjef (van Kwatsch á la Carte) gaan nog kleine medailles maken om uit te delen. Zin om mee te helpen? Bel Tom!

  Andere ideeën zijn uiteraard welkom!

  FINANCIËN
  Om een paar zaken zoals die medailles (low budget hoor), inschrijfgeld optocht en wellicht nog wat andere zaken te bekostigen, verzoek ik jullie per volwassene € 22,22 over te maken op mijn rekeningnummer 533 2723 t.n.v. Marcel Wijnen te Rosmalen. Dus niet naar onze oude bankrekening, want die bestaat niet meer.

  AANWEZIGHEID
  Die is, conform onze traditie, uiteraard volledig vrij, maar ik hoop dat iedereen weer dit jaar er bij kan zijn.

  Toch is het prettig te weten wie en wanneer jullie komen en ook weer gaan voor de activiteiten aan het eind (hoe lang worden de kinderen ”ziek” gemeld?).

  Laat even per mail weten wanneer je komt en welke dagen.

  EN NU GAUW ….. OEFENEN om de mondspanning op te bouwen dan wel de rsi-handjes te voorkomen.

  ALAAF!
  Marcel

  Goudsbloemstraat 13, 5241 AE Rosmalen, 073 – 5225533, momars@hetnet.nl


  29.04.03
  Beste medeleden,

  Op zaterdag 13 september zal de 2e barbeque van onze vereniging plaatsvinden in Middelburg.
  Tevens is dit een algemene ledenvergadering. Agendapunten kunnen zoals gebruikelijk worden ingeleverd bij de secretaris.
  Nadere informatie over de festiviteiten zal u t.z.t. worden verstrekt.

  Met hoge achting en vriendelijk groet,

  de organisatoren


       Aan:

  • Tineke (ons erelid dat, naar ik hoop, weer 2 daagjes afzakt naar het zuiden;
   die formule was je toch goed allereerst bevallen?) & Jeanette
  • Frans, Elvira, Nina, Vincent & Casper (vorig jaar nog met een vette smoes afwezig, maar naar ik hoop zijn ze dit jaar niet met gezinsuitbreiding bezig)
  • Hans & Marian (ondanks die fout van die verhuizing naar Kerkrade, naar ik hoop, toch nog Heëlesch blood in ut lief)
  • Laurens, Chantalle, Ward, Berend & Olivier (ja ja dit jaar weer allemaal ziek melden)
  • de einzelgängers (met carnaval tenminste, of zijn er nog nieuwe gasten?) Suzanne, Paul, Peter en Tom
  • de Amsterdamse vip´ers: Thijs, Chris, John & Frans

      
  Zandhazendurp, 19 februari 2003

  Wáááát, alweer 19 februari …… en ik had me zo voorgenomen dit jaar eens op tijd te komen met die brief. Helaas ……. volgend jaar beter.

  Héél langzaam komen wij in de mood ….. met dank aan Tom, die zo lief was om onze Anne een cd te sturen met de Heëlesche carnavalshits van 2003 …… Daan wil ´m het liefst de hele dag horen. En ik weet niet wat de schlager is geworden, maar hij heeft wel al zijn voorkeuren.

  Ondanks het feit dat we afgelopen jaar er niet in zijn geslaagd een barbecue te hebben, hoop ik dat iedereen met carnaval weer present is.
  Dat is ook nodig om voldoende blaasvolume te produceren.

  Bovendien wordt dit jaar een druk jaar: we gaan namelijk deze carnaval optimaal en integraal gebruiken om gezamenlijk en democratisch, te brainstormen over de creatieve mogelijkheden en voorbereidingen voor de ontwikkelingsconcepten van de toekomst.

  Oftewel: in 2004 bestaan we 22 jaar en we kunnen daarvoor deze carnavalsdagen ideeën ophoesten. Daarnaast stel ik voor dit jaar in ieder geval een barbecue te organiseren om met dat jubileum toch iets te doen.

  Goed, genoeg geluld, wat gaan we doen dit jaar?  Nina en Vincent hebben een broertje
  Casper
  geboren 25 maart 2002

  baby is geboren
  kwam zomaar uit de koren
  mama had een dikke buik
  daarin zat een ruit
  de baby keek daar met zijn snuit
  toen kwam hij met de deur naar buiten
  en toen keek niet meer door de ruiten
  wij zijn heel blij
  want er is nog een bij

  Nina, 2002


  Leef Frans & Elvira & Nina & Vincent, Hans & Marian, Laurens & Chantalle & Ward & Berend & Olivier, Tom (mét of zonder?), Paul, Peter, Suzanne,  en onze Amsterdamse vrienden Thijs, Chris, John en Frans,

  Geheel volgens traditie komt deze uitnodiging vlák voor de carnaval. Nieuw is echter dat de meesten onder ons hem per mail ontvangen, kan ik ´m in het vervolg nóg later versturen.

  Allereerst wil ik graag Suzanne verwelkomen als nieuw lid, hoe meer blaascapaciteit, hoe beter. En je mag je gelukwensen dat je door de zeer strenge selectie heen bent gekomen.
  Vorig jaar vlak na carnaval kreeg ik ook het verzoek van Nellie Venus & Pieter Pluto (alias Appie & Esther) om toe te treden, maar onlangs bleek dat een misverstand, en meer als grap bedoeld.
  Maar niet getreurd, als het goed is heeft Laurens maar liefst twee jaar kunnen repeteren, dus dat belooft wat.
  Verder is er nog een nieuw lid in spé aangemeld, geboortedatum mij nog niet bekend (de Amsterdamse ouders schatten tussen de carnaval en de barbecue in).

  Ik heb begrepen dat de nieuwe stadsprins van Heële een oud-sjpasz begosz-lid is. Vincent Hensen (jaja, broertje van …) heeft inderdaad eens een blauwe moandag meegelopen. Toch nooit gedacht dat er uit onze gelederen nog eens iemand prins zou worden (behalve dan Patrick als ciberprins enkele jaren geleden).
  Maar goed, met een beetje geluk weet hij nog wie we zijn, dan weet ie dat ie niet te lang moet lullen in het gemeentehuis.

  Ik verwacht dat niemand van ons vrijdagavond de Blauw Sjuut gaat inhalen. Als  dat wel zo is, doe ze de groeten van ons.

  Ik stel voor op zaterdag rond de klok van 12.30 uur te verzamelen bij Frits Pelt. Wellicht dat er een kinderoptocht is. Maar mijn betrouwbare bron uit Heerlen, is niet meer zo betrouwbaar, nog een beetje van slag van de geboorte van zijn tweede zoon, denk ik. Nou ja, in ieder geval zal er een sleuteloverdracht zijn.

  Tja, en verdere afspraken? Dat spreken we zaterdagmiddag wel af.
  Wat de optocht betreft: Bokseböam loopt mee op nummer 10, als …. schrik niet … carnavalsvereniging, dus zonder muziek. Ik ben er niet echt voor om mee te lopen, en bovendien nummer 10, dat redden wij op de zondagochtend niet denk ik. Dus ik stel voor dat we ergens invallen, oké.

  We gaan ons twintigste seizoen in, luitjes. Tja dat is niet mis, maar nog geen jubileum zoals je weet, daar moeten we nog twee jaartjes mee wachten.
  Met enig geïmproviseer zal het ook dit jaar wel een aardig programma worden, nietwaar. Voorzover dat onzekere al niet altijd bij ons paste, past het toch ook wel bij onze leeftijd of niet? Wat gemoedelijker, we zien wel wat we gaan doen? Of krijgen we met het stijgen van de leeftijd ook meer drang naar een gestructureerde planning van het programma. Zeg het maar, dan passen we gewoon ons beleid aan.

  Voor maandag en dinsdag nog geen idee wat er allemaal te doen is. Ik gooi maar eens wat in de groep …, niet om daar aan vast te zitten, meer om je gedachten er eens over te laten gaan. Is het een idee om maandagmiddag weer eens, zoals we dat zeer lang geleden vaker deden, naar Welten te gaan, na de optocht in het patronaatsgebouw óf Donners (of zit ik dan verkeerd Weltense leden?). En dinsdag weer naar Maastricht?
  We zien het wel.

  Ik wens jullie nog veel repetitieplezier, of succes bij het zoeken van alle onderdelen. Oh ja Laurens, jouw hanenkam ligt nog bij ons, neem ik zaterdag voor je mee.


  Mail van Peter 30.01.02

  Hoi Paul,

  De web site is prima.
  Pluimpje er voor!

  Maar je hebt een lid vergeten, nl. Olivier. Laurens en Chantalle hebben drie kinderen. En Patrick en Jolanda hebben 2 kinderen. Maar ik weet niet hoe je jongste heet. Waarschijnlijk Lars. Anders moet je dat even zelf vragen aan Patrick.

  Groetjes en tot carnaval.


  Aan: Hoofd creatieve en culinaire zaken,
        
  Rayon noordwest
  C.c. Suzanne Hautvast

       Zandhazendurp, 28 januari 2002, 11.11 uur

   

  Zeer geacht Hoofd creatieve en culinaire zaken,

  Wij, de Koningin der Nederlanden ….. oh nee, ik zit verkeerd.

  Wij, de voorzitter, penningmeester, secretaris penningmeester, Hoofd entertainment, Hoofd interne contacten, Hoofd externe contacten (in uw brief noemt u nog één hoofd interne- en externe contacten, maar zoals u inmiddels dient te weten, is deze functie vanwege de zwaarte van de portefeuille het afgelopen seizoen gesplitst), rayonhoofden, Hoofden van raden van bestuur binnenland, Hoofd blazers, Hoofd strijkers, Hoofd slagwerk, Hoofd van de jeugdafdelingen in de diverse rayons,
  Welnu, namens hen allen, wil ik u het volgende berichten.

  Hierbij bevestigen wij, voorzitter, penningmeester, secretaris penningmeester, Hoofd entertainment, Hoofd interne contacten, Hoofd externe contacten, rayonhoofden, Hoofden van raden van bestuur binnenland, Hoofd blazers, Hoofd strijkers, Hoofd slagwerk, Hoofd van de jeugdafdelingen in de diverse rayons, de ontvangst van uw brief van 11 november 2001, met uw verzoek voor opname van een nieuw lid tot De Koninklijke Sjpasz Begosz.

  De procedure is als volgt:
  Na het bijeenkomen van de voorzitter, penningmeester, secretaris penningmeester, Hoofd entertainment, Hoofd interne contacten, Hoofd externe contacten, rayonhoofden, Hoofden van raden van bestuur binnenland, Hoofd blazers, Hoofd strijkers, Hoofd slagwerk, Hoofd van de jeugdafdelingen in de diverse rayons, en de nodige beraadslagingen, ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk bericht.

  Hopende u hiermee voorlopig van dienst te zijn geweest.

   

  Met de meeste hoogachting,

  Namens de voltallige hermenie en de hier nu niet nader te noemen individuele leden,

   

  Marcel
  Hoofd

  NB: Mag ik u er, via deze bescheiden wijze, op attent maken dat wij sinds jaar en dag elk hoofd van watdanook, fatsoenshalve, en daarmee respect tonend voor de enorme maatschappelijke verantwoordelijkheid van eenieder, aanschrijven met Hoofd, dus met een hoofdletter.


  Aan: Hoofd creatieve en culinaire zaken,
      
  Rayon noordwest
  C.c. Suzanne Hautvast

       Zandhazendurp, 28 januari 2002, 17.11 uur

   

  Zeer geacht Hoofd creatieve en culinaire zaken,

  Met dank voor uw brief van 24 januari 2002 waarin u ons herinnert aan het verzoek voor opname van een nieuw lid, wil ik u, geacht Hoofd creatieve en culinaire zaken, er via dit schrijven op attenderen dat het ongepast is, om de voorzitter, penningmeester, secretaris penningmeester, Hoofd entertainment, Hoofd interne contacten, Hoofd externe contacten, rayonhoofden, Hoofden van raden van bestuur binnenland, Hoofd blazers, Hoofd strijkers, Hoofd slagwerk, Hoofd van de jeugdafdelingen in de diverse rayons, onder tijdsdruk te gaan zetten door het schrijven van een herinneringsbrief.

  Zoals u nota bene zelf aangeeft in uw reactie aan het aspirant-lid, loopt onze agenda in deze tijden overvol, en dient u er rekening mee te houden dat, zeker op dít moment, vijf dagen vóór het moment surprème, wij onze handen vol hebben aan de vele belangrijke zaken die ons leven vullen.

  Uiteraard zien wij de noodzaak om tot een tijdige beslissing te komen voor het aspirant-lid, uiteraard zien wij de nood bij het aspirant-lid, een identiteitscrisis ligt op de loer, maar onze lange geschiedenis heeft ons geleerd dat wij geen beslissingen onder extreme tijdsdruk moeten nemen. Daar is niemand bij gebaat, zowel wij als voorzitter, penningmeester, secretaris penningmeester, Hoofd entertainment, Hoofd interne contacten, Hoofd externe contacten, rayonhoofden, Hoofden van raden van bestuur binnenland, Hoofd blazers, Hoofd strijkers, Hoofd slagwerk, Hoofd van de jeugdafdelingen in de diverse rayons niet, als het aspirant-lid niet.

  Ik vind het mijn plicht u te wijzen op deze handelwijze en verwijs u naar de procedures zoals vastgelegd in het bestuursreglement, gedeponeerde bij den notaris te Heële.
  Het is tevens mijn plicht u er op te wijzen dat wij bij een eventuele volgende vergelijkbare handelwijze wellicht gedwongen zijn een berisping te geven.
  Ik mag echter van harte hopen dat dát niet nodig hoeft te zijn.

  Mocht het definitieve besluit inmiddels genomen en tevens gecorrespondeerd zijn, dan verzoek ik u dit schrijven als niet verzonden te beschouwen.

  Hopende u hiermee correct geïnformeerd te hebben.

   

  Met hoogachting,

  Namens de voltallige hermenie en de hier nu niet nader te noemen individuele leden,

   

  Marcel
  Hoofd


  Aan: Suzanne Hautvast

  C.c. Hoofd creatieve en culinaire zaken,
           Rayon noordwest (in de hoedanigheid van haar zaakgelastigde)
          
  En alle overige hermenieleden

       Zandhazendurp, 28 januari 2002, 5 vóór 12

  Zeer geachte mejuffrouw Hautvast,

  Na lange beraadslagingen hebben wij gemeend er goed aan te doen een definitief besluit te nemen ten aanzien van uw verzoek inzake het opnemen van u als nieuw lid.

  Rekening houdend met het plotselinge faillissement van uw huidige werkgever, de innige relatie van onze hermenie met het concurrerend carnavalsensemble en de ernstige node situatie van u op dit moment zo vlak voor de carnaval,
  én ondanks het onvolledig c.v. van u (geen leeftijd en geen burgerlijke staat bekend), het ontbreken van een live auditie ten overstaan van het voltallig bestuur, het ontbreken van een duidelijk beeld van de financiële gezondheid van u en de uwen (wij willen graag weten wat uw vader en uw partner voor de kost doen), het ontbreken van een verklaring van goed gedrag (ook tijdens de carnavalsdagen; iets dat normaliter wel noodzakelijk lijkt als ex-werknemer van Bokseböam), het ontbreken van een mobiel telefoonnummer voor noodgevallen (van de hermenie wel te verstaan),

  heeft het bestuur besloten,

  ná beraadslaging met Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden (in haar hoedanigheid van staatshoofd én beschermvrouwe van Sjpasz Begosz) ( en u zult begrijpen dat zij heden ten dagen erg weinig tijd had voor dit advies vanwege haar bemoeienissen en geritsel rondom de grote dag van W.A. & M.),

  mejuffrouw Suzanne Hautvast, wonende te Zichtstraat 55, 6532 VD te Nijmegen,

  toe te laten tot de Koninklijke SJPASZ BEGOSZ va Heële,

  onder de voorwaarden dat u…

  • uw leeftijd tijdens de carnaval alsnog bekend maakt (het liefst mét bewijsstukken), én
  • u tijdens de vasteloavend de juiste toon blaast, én
  • u volledig afstand doet van uw carnavalsverleden, én
  • u daarmee ook afstand doet van uw typische paarse schmink,
  • u ons tijdens de carnaval trakteert op een typisch Nijmeegse lekkernij.

  Ik wens u, namens het voltallige bestuur, een aangename, kleurrijke en muzikale toekomst toe bij Sjpasz Begosz (met zoals bekend vele loopbaanperspectieven).

  Wij verwelkomen u graag op zaterdag 9 februari 2002.

  Graag maak ik u bekend met onze gulden regels als leden van de Koninklijke Sjpasz Begosz:

  Wij beginnen als we willen beginnen (meestal te laat),

  • Wij volgen altijd onze vaandeldrager en gaan waar hij/zij gaat,
  • Wij blazen wanneer wij willen blazen (ook als het geleuter van de gevestigde orde ons te lang duurt), maar áls we blazen dan met volle kracht,
  • Wij drinken zoveel als we zelf verantwoord vinden voor onszelf,
  • Wij gedragen ons niet onkuis en onzedelijk in het bijzijn van andere hermenieleden,
  • Wij stoppen als we willen stoppen,
  • Wij slapen als we willen slapen,
  • Wij gooien onze naam niet te grabbel.

  De hermenie en haar individuele leden kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor watdanook.

  Hopende u hiermee uit uw nood te hebben geholpen, tekent,

  Met hoogachting,

  Namens de voltallige hermenie en de hier nu niet nader te noemen individuele leden,

   

  Marcel
  Hoofd

  NB Overigens mág u als de mondspanning het blazen niet meer toelaat, bij ons ook dansen Wij hebben nog geen dansmarieke).

   

   


  Brief van Tineke 03.01.02:

  Leef luuj,

  Na 22 jaar Karnaval te hebben gevierd, hang ik mijn pruuk, frak en trom aan de wilgen. Het is sjoen geweest en daar wil ik jullie voor bedanken.
  Mede danzij Sjpasz Begosz (en die andere club, waar de naam me even  ontschoten is) heeft deze Hollander zich heel erg thuis gevoelt in het Limburgse land. Ga dus vooral zo door tot heel Holland Limburgs lult.

  Natuurlijk ga ik iedereen vreselijk missen, maar in Enschede zal ik tijdens  de drei dolle daag een pilsje op jullie drinken.
  Ik hoop dat jullie er weer een geweldig feest van maken!

  Heele Alaaf!
  Drei muelkes van het Tineke.

   


  Brief van Frans

  Amsterdam, 11 november 2001

   

  Aan  h2cle@zeeland.nl
         Hans
        
  momars@hetnet.nl
        
  p.wijnen@home.nl
         Patrick
         Tineke
         Tom

  C.c.   suzannehautvast@hotmail.com

  Betreft; lid opname nieuw

  Hallo voorzitter, hallo penningmeester, hallo secretaris penningmeester, hallo hoofd entertainment, hallo hoofd interne- en externe contacten, hallo rayonhoofden, hallo hoofden van raden van bestuur binnenland, hallo hoofd blazers hoofd strijkers, hoofd slagwerk, hallo hoofd van de jeugdafdelingen in de diverse rayons, hallo Marcel, Moniek, Tom, Peter, Laurens, Chantal, Hans, Marian, Tineke, Patrick, Jolande, Elvira, Ward, Berend, Olivier, Alexander Frederik, Nina, Vincent, Paul, Anne, Daan en Niels (best een behoorlijke club, eigenlijk!)

  De reden dat ik u schrijf op deze dag mag schijnbaar duidelijk zijn het is immers de elfde seconde na de elfde minuut na het elfde uur op de elfde dag van de elfde maand, van het elfde jaar na het jaar precies elf jaar geleden, de elfde seconde na de elfde minuut na het elfde uur op de elfde dag van de elfde maand, elf jaar geleden, maar dat is niet meer dan een toevallige samenloop van omstandigheden leuk natuurlijk als je zo’n carnavalsgezelschap als wij zijn, die veel waarde hechten aan data en tijden als er maar een elf in voorkomt, maar deze keer heeft het daar helemaal niets mee te maken.
  De rede namelijk dat ik u emailleer is dat ik vorige week of de week daarvoor, (kan ook zes weken geleden zijn inmiddels…) in de keizerstad van dit land (rayon midden-oost) ben benaderd door een afvallig lid van een (voorheen) concurrerend carnavalsensemble, met de vraag of er op een of andere manier een mogelijkheid bestond toe te treden tot ons, voor haar ogenschijnlijk vrij gesloten, bastion genaamd Sjpasz Begosz.
  Uiteraard heb ik haar tijdens ons gesprek, meerdere malen gepeild met de vraag of ze zich wel helemaal bewust was van haar stap. Ik heb haar verteld over enorme werkdruk, onze vergadercultuur, ons repetitie-, en tourschema, kortom onze verantwoordelijkheid tijdens de dagen, (maar ook door het jaar heen…). Kortom dat je niet zomaar blazer in zomaar een kapel wordt, maar dat je kiest voor een hele andere manier van leven.
  Ik heb het idee dat het een wel overwogen keuze is geweest, te meer ik werd overgoten met de meest verschrikkelijke verhalen over de meest bizarre zaken ten tijde van haar lidmaatschap van het (voorheen) concurrerende carnavalsensemble, ik verzocht haar dan ook te staken met haar onthullingen, het was n.l. mijn lunchpauze. Het meest frustrerende voor haar was na al die jaren van, banaliteiten, vernederingen en het voortdurende muzikaal behelpen, wel het feit dat het (voorheen) concurrerend carnavalsensemble, zich het komende seizoen ging ombouwen tot een heuse c.v. (dit staat in dit geval voor Carnavals Vereniging en niet centrale verwarming want dat zou zelfs voor dit (voorheen) concurrerend carnavalsensemble een wel heel erg bizarre stap zijn in hun bestaan als (voorheen) concurrerend carnavalsensemble…), en hun instrumentaria in de spreekwoordelijke wilgen gingen hangen voor zo ver ze daar niet al in hingen.
  Natuurlijk heb ik haar erop gewezen dat ze rijkelijk laat was met haar verzoek, het was immers al medio september ten tijde van ons gesprek op een terras ergens in de zon ergens in de Keizerstad (niet te verwarren met de Domstad want dat zou dom zijn, maar dit ter zijde..). Tevens heb ik haar ervan proberen te overtuigen dat mijn rol binnen de rolverdeling binnen onze organisatie niet zo groot is als mijn fysiek uitstraalt en doet vermoeden, en dat ik er als hoofd creatieve ondersteuning natuurlijk niet geheel van op de hoogte was en ben (niet te verwarren met een concurrerende organisatie die zich heeft toe gelegd op mobieltelefoonverkeer in goede banen te leiden voor een zeer scherpe prijs… maar dit ter zijde) van het toelatingbeleid van nieuwe leden, ik weet alleen, en dat heb ik haar ook mee gegeven, dat het vroeger heel streng was, maar wat was er toen niet heel streng.
  Overtuigd van haar goede bedoelingen en haar nood, heb ik haar beloofd een goed woordje te melen (=v.h. te doen) bij de voorzitter, penningmeester, secretaris penningmeester, hoofd entertainment,  hoofd interne- en externe contacten, rayonhoofden, hoofden van raden van bestuur binnenland, hoofd blazers, hoofd strijkers, hoofd slagwerk, hoofd van de jeugdafdelingen in de diverse rayons, Marcel, Monique, Tom, Peter, Laurens, Chantal, Hans, Marian, Tineke, en Patrick, hetgeen ik bij deze doe middels dit briefje aan u mocht u dat nog niet in de gaten hebben. Voorzitter, ik weet natuurlijk niet hoe u dit procedureel moeten aanpakken, in zo’n kort tijdsbestek en penningmeester met de komst van de euro zult u ook wel wat anders aan uw hoofd hebben, hoofd blazers en hoofd entertainment of in zo’n korte tijd nog een auditie georganiseerd kan worden is mij ook een raadsel maar misschien zijn er voor dit bijna hopeloze en licht getraumatiseerde sujet wel mogelijkheden om voor een keer in de wispelturige geschiedenis van ons gezelschap, de beerput van formaliteiten te omzeilen en ons hart te laten spreken, er moet toch immers een mogelijkheid gevonden kunnen worden om deze verloren eend in ons midden op te nemen, het moet toch immers ook leuk blijven.
  Maar ja, zoals ik al zei ik ben geen voorzitter, stel ik de zaken misschien wat al te simplistisch voor en kan ik hoofd- en bijzaken niet geheel overzien, en wat ik zeker niet wil met dit schrijven is schaamteloos plaatsnemen op de stoel van de voorzitter. Om u een duidelijk beeld te geven van de sollicitant voeg ik een summier c.v. (dit staat in dit geval natuurlijk niet voor Carnavals Vereniging en zeker niet voor centrale verwarming, maar voor) toe.
  Vertrouwende het bestuur op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd verblijf ik in afwachting van uw beslissing,

  Met vriendelijke groet en hoogachting

  Frans,
  Hoofd creatieve en culinaire zaken
  Rayon noordwest

   

  Bijlage;

  c.v.

  naam;                    Suzanne Hautvast
  adres;                   Zichtstraat 55
  plaats;                  6532 VD Nijmegen
  telefoon;                024 356 54 74
  e-mail;                 
  susannehautvast@hotmail.com
  leeftijd;                tja
  burgerlijke staat;   tja
  werkgever;             Bokse Boam
  instrument;            saxofoon

  P.S.
  Vanaf dit P.S. verzoek ik de voorzitter het een en ander door te melen daar ik niet in het bezit ben van eenieders e-mail adres, bij voorbaat dank, en nogmaals de groeten uit het Amsterdamse, rest mij nog het volgende, om de bladen voor te zijn, maak ik van deze gelegenheid gebruik, en gun ik u de landelijke, wat meel ik u, de wereld! primeur van een nieuw aankomend kapellid medio voorjaar 2002.

  De groeten!


  Brief van de spijbelaars

  Uitnodiging voor de 2. jaarlijkse
  (SJ)PASZ BEGOSZ BBQ

  Waar?
  In dé carnavalsprovincie bij uitstek.

  Wanneer?
  Op de zonnigste zaterdag van het jaar. 22 september.

  Hoe laat?
  Vanwege de verwachte lange reistijden beginnen we op tijd.
  Vanaf 16.00. Overnachten is mogelijk na overleg.

  Hoe?
  Organisatie in handen van de spijbelaars van 2001.
  Opgave via e-mail of door inzending van de onderstaande strook.
  Vóór 1 september in het verband met langdurig marineren.

  Money, money
  Kosten p.p ongeveer 25,- (kindertarief bespreekbaar). Het exacte bedrag zal na afloop worden medegedeelt.

  [Home]